lessen & workshops

 

Er zijn nog enkele plekken vrij voor klarinetles aan kinderen via de Vrije Muziekschool Haarlem op de woensdag-middag !!

Michel Duijves geeft sinds 1986 klarinetles bij het Muziekpakhuis in Amsterdam en sinds 2006 klarinet-  en saxofoonles bij de Vrije Muziekschool Haarlem in Haarlem-Noord

lees meer...

Thuis in Heemstede heeft hij een privé praktijk, waar hij klarinet-, basklarinet- en saxofoonles geeft.
Hij haalde in 1985 zijn diploma docerend musicus klarinet aan het Conservatorium Alkmaar. Op basklarinet is Michel min of meer autodidact. Hij volgde lessen bij Arjan Kappers en Paolo De Gaspari. En kreeg slaptongue tips van Harry Sparnaay.

lees minder

140 klein.jpg
FolkOrkest – foto: Marjan van Huet

Najaar 2012 is Michel begonnen met het FolkOrkest, kinderen tussen 10 en 15 jaar spelen folk uit Oost- en West-Europa in projectvorm. We hebben inmiddels opgetreden in de Vrije School Kennemerland en de Groenmarktkerk in Haarlem.

lees meer...

Michel gaf in het verleden klezmerworkshops voor het Muziekpakhuis in Amsterdam, de Muziekschool Hengelo, de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam), op klarinettistendagen van NERV (Nederlandse EnkelRiet Vereniging), voor de SVN (Stichting Volksmuziek Nederland), Muziek Gezelschap Wittenburg (Amsterdam) en Festival Classique (Den Haag). Ook gaf hij improvisatieworkshops voor het festival Feel! in Heerlen en de Klarinetdag in Zwolle 2014.

Uit de folder van het Muziekpakhuis:

Melancholiek in de laagte, uitbundig in de hoogte, zo kan een klarinet klinken! Jazz, klassiek, improvisatie, wereldmuziek? Ik kan je dat leren!
We werken in de lessen aan mooie stukken en techniek. Beginners, gevorderden, kinderen, volwassenen, van harte welkom. Breng vooral je eigen muzikale smaak mee!
Kinderen vanaf 7 jaar kunnen, afhankelijk van de grootte van de handen op een C klarinet of op een Bes klarinet beginnen. Het handigst is als de voortanden gewisseld zijn.

lees minder

Reacties gesloten